Bu pazar seçim olsa: Cumhur İttifakı yüzde 41.4, Millet İttifakı yüzde 41, HDP yüzde 9.9

Aksoy Araştırma'nın yaptığı ankete göre İYİ parti yüzde 13 ile en çok oy alan üçüncü parti oldu. Yeni kurulan DEVA yüzde 2.5, Gelecek Partisi ise yüzde 1.3 oy alabildi.

DUVAR - Aksoy Araştırma tarafından yapılan son kamuoyu araştırmasının sonuçları açıklandı. Cumhuriyet'te yayınlanan habere göre araştırma 1067 kişiyle yapıldı. Yüzde 95 güven aralığında yüzde 3 hata payıyla yapılan görüşmelerde Türkiye temsili cinsiyet, bölge dağılımı, yaş, sosyoekonomik statü ve 24 Haziran 2018 Milletvekili seçimi kotası gözetildi. "Bu pazar bir milletvekili seçimi olsa hangi partiye oy verirsiniz?” sorusuna katılımcıların yüzde 15,5’i ‘kararsız olduğunu’, ‘belirtmek istemediğini’ ve ‘oy kullanmayı düşünmediğini’ ifade etti. Araştırma sonuçlarında kararsızlar dağıtıldıktan sonra Cumhur İttifakı’nın oy oranı yüzde 41,4 olarak gerçekleşti. Millet İttifakı’nın oy oranı ise yüzde 41 seviyesinde görüldü. Her iki ittifakın dışında olan HDP’nin oy oranı ise yüzde 9,9 oldu.

Haberin Devamı
İslam Memiş'ten altını ve doları olana 'pazartesi' uyarısı: Yapmayın Benzine ve motorine büyük indirim geliyor: 5 Mayıs akaryakıt fiyatları Dünyanın en iyi yoğurtlu yemekleri: Türkiye'den bir lezzet zirvede Mevduat faizlerinde gerileme: 1 milyon liranın getirisi ne kadar? En düşük emekli maaşı için iki senaryo: Konuşulan zam oranı belli oldu Borsada rekor üstüne rekor: İşte haftanın en çok kazandıran 10 hissesi