Bizim futbol sahalarında ırkçılık yok mu?

Şampiyonlar Ligi'ndeki PSG-Başakşehir maçında Romanyalı 4. hakem Başakşehir yardımcı antrenörü Webo'ya ırkçı sözler söyledi, maç tatil edildi. Irkçı sözler kınanırken sosyal medyada bazı isimler "Türkiye'de ırkçılık olmadığını" ileri sürdü. "Türk futbolunda/sporunda ırkçılık yok" dememizin sebebi, bizde karşındakini vurmadıkça, ağzını burnunu kırmadıkça ırkçılıktan sayılmaması" diyen gazeteci Eray Özer ise sahalarımızdaki ırkçılık olaylarını hatırlattı.

DUVAR - Teknik direktör Samet Aybaba 2008 yılında Gençlerbirliği'nde görev yaparken maç sonrası bir açıklamasında futbolcusu El Saka için "Beni bir Arap'a tercih ettiler" dedi. Kulübün taraftar gruplarından Alkaralar, Aybaba'nın istifasını istedi. El Saka'nın menajeri ise "Aybaba’nın etnik kimlikle ilgili 'Arap' açıklamasını kamuoyunun takdirine bırakıyoruz" ifadelerini kullandı.

Haberin Devamı
İslam Memiş'ten 'acil çıkış' uyarısı: Borsa, gram altın ve euro... Altın fiyatlarında son durum: Gram ne kadar oldu? Uzman isimden dolar yorumu: 30 lira olur mu? Akaryakıta indirim geldi: İşte güncel fiyatlar Bu hastalıkları olanlar dikkat: 10 yıl erken emekli olabilirsiniz Survivor'da sistem tamamen değişti: Acun Ilıcalı kuralları açıkladı