Bitcoin enflasyona karşı direncini nasıl koruyor?

Para birimlerinin değerinde dalgalanmalara sürerken Bitcoin'in 'yarılanma' sayesinde enflasyona karşı dirençli bir dijital varlık halini aldığı belirtildi. Yarılanmaya 140 günden az zaman kaldı.

DUVAR - Yaklaşık her 4 yılda bir gerçekleşen ve Bitcoin madenciliği sürecinde blok başına ödülleri yarıya indiren Bitcoin yarılanmasına -halving- 140 günden az kaldığını ifade eden WhiteBIT Kurucusu Volodymyr Nosov, “Her dört yılda bir gerçekleşen halving, Bitcoin'in kısıtlı arzının doğası. Bu sayede Bitcoin enflasyona karşı dirençli bir dijital varlık halini alıyor. Bitcoin'in madencilik ödüllerinin azalmasının, daha az verimli çalışanların madencilik işinden vazgeçmesini ve havuzlara katılmasını hızlanıyor. Bu sayede kripto para piyasasının bütünlüğü sağlanıyor” dedi. 

Haberin Devamı
7 bin 893 km yol gelip Konya'da İhsan Damdam'ın önünde yere kapandılar Konut kredisi değişti: 1 milyon TL'nin faizi ne kadar? Kaş Adliyesi'ndeki tuvalet olayı HSK'ye taşındı: Görevden uzaklaştırın BEDAŞ paylaştı: İstanbul'da yarın elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler İkinci el otomobilde en hızlı ve yavaş satılan markalar Gazeteler Kobanê davası kararlarını nasıl ve nereden gördü?