Biden'ın başkanlığı Türkiye için ne anlama geliyor?

Resmi olmayan sonuçlara ABD'nin yeni başkanı seçilen Demokrat Partili Joe Biden'ın Beyaz Saray'ın yeni sakini olacak. Peki Biden, Türkiye için en dikenli dış politika meseleleri olan Suriyeli Kürtler ve Doğu Akdeniz konusunda ne düşünüyor? Başkan yardımcılığı sırasında neden Türkiye'den iki kez özür diledi?

DUVAR - ABD'nin yeni başkanı Joe Biden, Ankara'nın son derece yakından tanıdığı bir isim. Keza o da Türkiye’yi iyi tanıyor. Biden seçime giden süreçte Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’a ‘otokrat’ dediği New York Times söyleşisiyle gündeme gelmiş olsa da, 1973’ten bu yana dış politikayla çok yakından ilgili bir senatör ve eski bir başkan yardımcısı olarak Ankara’yla ilişkilerde bugüne dek birçok kritik rol üstlendi. 

Haberin Devamı
Benzin ve motorine dev indirim geliyor Konut kredisi faiz oranları değişti: 3 milyon TL'nin 10 yıllık ödemesi 'Dünyanın en yakışıklı 100 ismi' belli oldu: Türkiye'den 5 isim var Tarkan Zengin hesapladı: Memur ve emekliye ne kadar zam verilecek? AJET'ten yurt dışı ucuz bilet kampanyası Flört alışkanlıkları değişiyor: Acımasız davranan pek çok insan var