Beşinci kez 'favori' aday: Putin sandıktan nasıl çıkıyor?

Putin, ilk olarak 2000'de Rusya Devlet Başkanı seçildi. İki dönemin ardından Anayasa gereği yeniden aday olamayıp başbakan olarak atanan Putin, seçilirse 5. kez devlet başkanı olarak görev yapacak.

DUVAR - Rusya Federasyonu, devlet başkanını seçmek üzere 3 günlük seçimler için sandık başında. Seçimlerde mevcut Devlet Başkanı Vladimir Putin’in yanı sıra üç diğer aday daha yarışıyor. Putin, sandıktan yeniden birinci sırada çıkması halinde beşinci kez devlet başkanı seçilmiş olacak. Batılı ülkeler ve Rusya'daki muhalifler ise seçimlerin adil olmadığına dikkat çekiyor. Seçimlerin ilk gününde, sonuçlar henüz açıklanmadan konuya ilişkin bir mesaj paylaşan Avrupa Birliği (AB) Konseyi Başkanı Charles Michel de benzer bir endişeyi dile getirerek, Putin'i 'ezici oy çokluğuyla kazandığı zaferi nedeniyle' tebrik etti.

Peki, Putin hangi seçim süreçlerinden geçerek bugüne geldi?

Haberin Devamı
İran Cumhurbaşkanı Reisi’nin cenazesi Tahran’a getirildi İran'da helikopter kazasının ardından Reisi ve Abdullahiyan için tören Akaryakıt fiyatları güncellendi: 21 Mayıs benzin, mazot, LPG fiyatları Kredi kartı ödemelerinde yeni dönem Milyonlarca kiracıyı ilgilendiriyor: Kiralar ne kadar artacak? Avrupa'nın namağlup şampiyonları: Türkiye'de tek takım başardı