BBC: İsrail, Gazze'yi ikiye bölen yolun inşasını tamamladı

ABD'deki Orta Doğu Enstitüsü'nden Khaled Elgindy, "İsrail, Gazze'yi ikiye bölerek sadece Gazze'ye ne girip çıktığını değil, Gazze'deki dolaşımı da kontrol edecek" dedi.

DUVAR - BBC'nin teyit ettiği uydu fotoğraflarına göre İsrail ordusu, Gazze'nin kuzeyinde bölgeyi doğudan batıya geçen yeni bir yolun inşasını tamamladı. İsrail bir ikmal güzergahı inşa ettiğini açıkladı. Ancak bazı uzmanlar yolun kalıcı olmasından kaygılı.

Uzmanlar, yolun Filistinlilerin Gazze'nin kuzeyindeki evlerine dönmesini önlemek için bir engel olarak kullanılacağından korkuyor. Yeni yol, İsrail'in Gazze'yle sınır hattındaki Nahal Oz kibbutzundan başlıyor, Gazze'yi doğudan batıya tamamen geçip, batıdaki kıyı bölgesinde sona eriyor.

BBC Arapça Servisi'ne konuşan İsrail Başbakanı Benyamin Netanyahu'nun eski güvenlik danışmanı emekli general Jacob Nagel, yeni yolun amacının güvenlik güçlerinin yeni tehditlerle uğraşırken bölgeye hızla erişmelerini sağlamak olduğunu söyledi. Ancak bazı uzmanlar, yolun saldırılarının ardından İsrail'in Gazze'de kalma planının bir parçası gibi görünmesinden kaygılı.

Haberin Devamı
Naci Görür en çok endişe ettiği 3 şehir açıkladı: Zamanları dolmuş Meteoroloji'den gök gürültülü sağanak uyarısı Akaryakıt fiyatları güncellendi: 19 Mayıs benzin, mazot, LPG fiyatları Rakamlar güncellendi: 100 bin liranın aylık getirisi belli oldu Çoban tesadüfen keşfetti: 200 bin turist geliyor Yeni haftada sıcaklıklar artıyor: Perşembeden itibaren dikkat