Bahar aylarında kilo sorununa 'enginarlı' çözüm

Uzman diyetisyen Gözdenur Çavuş Uka, bahar aylarında kilo problemi yaşamamak için taze sebzeler tüketilmesi gerektiğini belirterek özellikle enginar, brokoli gibi sebzeleri önerdi.

DUVAR - Medical Park Bahçelievler Hastanesi Beslenme ve Diyet Uzmanı Diyetisyen Gözdenur Çavuş Uka, bahar aylarında sağlıklı beslenme konusunda bilgilendirmelerde bulundu. 

Uka, “Bahar ile gelen olumsuz değişikliklerden sağlıklı ve doğru beslenerek korunmak mümkündür. Bahar aylarında kilo sorunu yaşamamak için taze sebzelerle beslenmeye ağırlık verilmelidir. Enginar, tere, brokoli, lahana ve kereviz taze bezelye, dereotu, sakız bakla, marul, maydanoz, taze soğan, roka, taze sarımsak, biberiye, madımak, nane, semizotu, pancar, kuşkonmaz, şalgam ve havuç, kuru baklagiller gibi antioksidan içeriği yüksek taze sebze ve yeşillikler tüketilebilir” dedi.

Haberin Devamı
Konut kredisi değişti: 1 milyon TL'nin faizi ne kadar? Tahminler değişti: En düşük emekli maaşı ve memur maaşında yeni rakam Bankalar oranları güncelledi: 1 milyon TL'nin aylık getirisi... İslam Memiş altında rekor için yeni tarih verdi: Hazırlıklı olun Yurt dışına çıkacaklar dikkat: Vizede yeni dönem Gazeteler Kobanê davası kararlarını nasıl ve nereden gördü?