Ay'a seyahat: Hedef yükseklerde, bütçe diplerde

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, salı günü Milli Uzay Programı'nı kamuoyuna tanıttığı konuşmasında, "İnşallah Ay'a gidiyoruz. İlk aşamada 2023 yılı sonunda yakın Dünya yörüngesinde ateşleyeceğimiz kendi milli ve özgün hibrid roketimizle Ay'a ulaşarak sert iniş gerçekleştireceğiz" dedi. Program için ayrılan bütçenin yeterli olup olmadığı tartışılırken diğer ülkelerin bugüne kadar uzay çalışmalarına ayırdıkları bütçeler ve bu alandaki başarılarının neler olduğunu derledik.

DUVAR - Uzay programının hedeflerinin rekabet gücünün artırılması, dünyadaki pazardan pay almak ve Türkiye'ye ait bir bölgesel konumlama ve zamanlama sistemi geliştirmek olduğunu belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan, "2028'de gerçekleştirmeyi planladığımız ikinci aşamada ise aracımızı yakın yörüngeye çıkaracak ilk fırlatmayı bu kez kendi milli roketlerimizle yapmayı ve yumuşak inişi planlıyoruz. Böylece Ay'da bilimsel faaliyetler yapabilen sayılı ülkelerden biri konumuna geleceğiz” ifadelerini kullandı.

Haberin Devamı
İslam Memiş'ten 'gizli' altın formülü: Cebinde 250 bin lira olan... Erdoğan-Özel zirvesindeki boş koltuk detayı gündem oldu Pert araca 600 bin lira istedi: 'Ölücüler lütfen aramasın' Uzman isim yazdı: Çocuk sahibi emekliye yüksek maaş Erdoğan-Özel görüşmesinden fotoğraflar BEDAŞ paylaştı: İstanbul'da yarın elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler