Avrupalı çiftçiler neden öfkeli?

Çiftçilerin traktörleriyle yolları kapattığı protestolar, Almanya ile sınırlı değil. Diğer Avrupa ülkelerinde de öfkeli çiftçiler, uygulanan tarım politikası ve artan maliyetleri protesto ediyor.

DUVAR - Almanya'da geçen hafta boyunca çeşitli protesto eylemleriyle seslerini duyurmayan çalışan çiftçiler, dün Berlin Brandenburg Kapısı'nın önündeki gösteri ile tarım alanındaki sübvansiyonların kesilmesi planlarına tepki gösterdi. Hür Demokrat Partili (FDP) Maliye Bakanı Christian Lindner Brandenburg Kapısı'nda yaptığı konuşmada hükümetin dizel sübvansiyonlarının kesilmesi planlarını savunarak, Almanya'nın tasarruf etmesi gerektiğini, tarımın da bu konuda gereken katkıyı sağlaması gerektiğini söyledi. Konuşması sırasında sözleri sıklıkla ıslıklarla kesilen Lindner, eyleme katılan çiftçiler tarafından yuhalandı. Berlin'deki eyleme yaklaşık 8 bin 500 çiftçi, 4 bini traktör olmak üzere 6 bin araçla katıldı. Traktörlerin oluşturduğu konvoylar nedeniyle trafikte aksamalar yaşandı.

Haberin Devamı
Konut kredisi faiz oranı değişti: 2 milyon TL'nin ödemesi ne kadar? İşte size tasarruf: En az yakan 10 otomatik vitesli otomobil Oranlar güncellendi: 2 milyon TL'nin aylık faizi ne kadar? İslam Memiş'ten yatırımcılara 5 uyarı Taşıt kredisinde son durum: 400 bin TL'nin geri ödemesi... Türkiye’de geçtiğimiz hafta en çok izlenen diziler