Avrupa'da hangi ülke kaç doz aşı aldı, aşılama ne zaman başlıyor?

Avrupa ülkelerinin korona virüsüne karşı aşılama programlarının ayrıntıları netleşiyor. Pfizer/Biontech, Moderna ve Astrazeneca firmalarının kısa süre içinde onay alması beklenirken, AB üyeleri de planları hızlandırdı. Peki hangi Avrupa ülkesi kaç doz aşı aldı?

DUVAR - Pfizer/Biontech, Moderna ve Astrazeneca firmalarının geliştirdiği farklı aşıların başarı oranlarının açıklanması ve onay başvurularının yapılmasıyla, Batı dünyasında aşılama planları da netleşiyor. Avrupa Birliği (AB), ikişer doz yapılması gereken bu aşılara onay çıkması halinde yaklaşık 450 milyon kişiyi aşılamaya hemen başlamak için hazırlıkları devreye soktu. Almanya'da geniş sergi alanları aşı merkezlerine dönüştürülüyor; Berlin hükümeti aşıların depolanması için çok sayıda derin dondurucu da aldı. İngiltere'de aşılamanın birkaç hafta içinde başlaması için hazırlıklar yürürlüğe sokuldu; aile hekimleri planlarına başladı.

Peki Avrupa'da hangi ülke kaç doz aşı satın aldı? Onay çıkması halinde bu aşıların ne zaman ve nasıl yapılması planlanıyor?

Haberin Devamı
İslam Memiş'ten 'gizli' altın formülü: Cebinde 250 bin lira olan... Erdoğan-Özel zirvesindeki boş koltuk detayı gündem oldu Pert araca 600 bin lira istedi: 'Ölücüler lütfen aramasın' LPG indirimi pompaya yansıdı: 2 Mayıs güncel akaryakıt fiyatları Uzman isim yazdı: Çocuk sahibi emekliye yüksek maaş Erdoğan-Özel görüşmesinden fotoğraflar