Avrupa'da Filistin'e destek eylemleri: 'Biden ödüyor, İsrail vuruyor'

Hollanda'nın başkenti Amsterdam’da düzenlenen Filistin'e destek gösterisinde "Biden ödüyor, İsrail vuruyor", "Rutte utan, Filistine ses ver" sloganları atıldı.

DUVAR - Avrupa Birliği (AB) kurumlarına ev sahipliği yapan Belçika'nın başkenti Brüksel'de, İsrail'in Gazze'ye saldırıları karşısında Filistin halkıyla dayanışma için bir kez daha gösteri düzenlendi. Kentin merkezindeki Albertine Meydanı'nda bir araya gelen kalabalık, "Filistin'e özgürlük", "Hemen ateşkes", "İsrail'e boykot" sloganları attı.

Filistin bayrakları ile "Sivilleri bombalamak kendini savunmak değil", "Soykırımı durdurun" yazılı pankartlar taşıyan göstericiler, meydanda yaptıkları konuşmalarda AB'yi ve ABD'yi "İsrail'in suçuna ortak oldukları" gerekçesiyle eleştirdi.

AA muhabirine konuşan Belçikalı Laurette Vankeeberghen, "Şu an bir soykırım başladı. Bunu inkar etmek mümkün değildir" dedi. 1994'teki Ruanda soykırımına atıfta bulunan Vankeeberghen, "O zaman 32 yaşındaydım. Bu kadar bilinçli değildim. Şimdi sesimi yükseltmek istiyorum" diye konuştu. Vankeeberghen, AB'nin durum karşısındaki tavrını "berbat" bulduğunu belirterek, "Utanç duyuyorum" ifadesini kullandı.

Haberin Devamı
Pucca'nın ev sahibi ifşa etti: Dairenin son halinin fotoğrafları... Reisi, Meşhed'de defnedildi: İmam Rıza Türbesi'nden görüntüler Faiz oranları güncellendi: 1 milyon liranın aylık getirisi ne kadar? İslam Memiş'ten 'çılgın' altın tahmini: 37 gün sonra... 40 ışık yılı uzakta yeni bir ‘Dünya’ bulundu Son seçim anketinde sürpriz sonuç: CHP, DEM Parti ve Yeniden Refah...