Aşı yaptıranların neden hâlâ maske takması gerekecek?

Korona virüsü salgınına karşı geliştirilen aşılardan gelen olumlu haberlere, uzmanların "Aşı yaptıranlar maskelerini yine de çıkarmasın" uyarıları ve 'gizli bulaş' endişesi eşlik ediyor. Peki, bununs ebebi ne? Aşı olanların neden yine de maske takması gerekecek?

DUVAR - Korona virüsüne karşı geliştirilen bir dizi aşının yüksek etki oranı sağlaması, dünyada rahatlamaya sebep oldu. Ancak uzmanlar, aşı yaptıranların tedbirleri bırakıp maskeleri çıkarmaması gerektiğini vurguluyor. Zira, aşıların, virüsün yayılmasını engelleyip engellemeyeceği hâlâ net olarak bilinmiyor. Yani, aşı yaptıran bir kişi kendisi hastalanmayacağı için virüsü farkında olmadan başkalarına bulaştırabilir.

Haberin Devamı
Benzin ve motorine dev indirim geliyor Konut kredisi faiz oranları değişti: 3 milyon TL'nin 10 yıllık ödemesi 'Dünyanın en yakışıklı 100 ismi' belli oldu: Türkiye'den 5 isim var Tarkan Zengin hesapladı: Memur ve emekliye ne kadar zam verilecek? Benzine ve motorine zam gelmişti: 4 Mayıs güncel akaryakıt fiyatları AJET'ten yurt dışı ucuz bilet kampanyası