Area Araştırma: Yüzde 55.4 parlamenter sisteme dönülmesini istiyor

Area araştırma şirketinin haziran ayı anketine göre Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi'ni başarılı bulanların oranı yüzde 43.1. İktidarın ekonomi politikasını başarısız bulanların oranı ise yüzde 64.5.

DUVAR - Area araştırma şirketinin Haziran ayında Türkiye'nin gündemine ilişkin yaptığı anketin sonuçları paylaşıldı. Türkiye’nin yönetim sisteminin "Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi" olmasını belirtenlerin oranı yüzde 37.5 iken kararsız/sandığa gitmem diyenlerin oranı ise yüzde 15.9. çıktı.

Kararsız/sandığa gitmem diyenler dağıtıldığında; Türkiye’nin yönetim sisteminin “Güçlendirilmiş Parlamenter Sistem” olması gerektiğini belirtenlerin oranı yüzde 55,4. “Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi” olmasını belirtenlerin oranı ise yüzde 44,6. çıktı.

Haberin Devamı
IMDb'ye göre en popüler 20 dizi İslam Memiş'ten altını ve doları olana 'pazartesi' uyarısı: Yapmayın Benzine ve motorine büyük indirim geliyor: 5 Mayıs akaryakıt fiyatları Dünyanın en iyi yoğurtlu yemekleri: Türkiye'den bir lezzet zirvede En düşük emekli maaşı için iki senaryo: Konuşulan zam oranı belli oldu Mevduat faizlerinde gerileme: 1 milyon liranın getirisi ne kadar?