Araştırma: Uzayda 'görünmez' süpernovalar patlıyor olabilir

Görünmez bir yıldız öldüğünde ne mi olur? Tabii ki bir patlamayla uzaya dağılır. Bilim insanları, bu görünmez süpernovaların nasıl hareket edebileceğini inceliyor.

DUVAR - Görünmez yıldızlar, evrenin dört bir yanında yüksek enerjili patlamalarda parçalanıyor olabilir ve yeni araştırmalar, aslında bilim insanlarının bu görünmeyen felaketleri nasıl saptayabileceklerini ortaya koyuyor.

Bir astrofizik ekibi, karanlık maddeden meydana gelen teorik devasa gök cisimleri olan ‘bozon yıldızlarının’  ömürlerinin sonuna geldiğinde neler olacağını araştırdı. Ulaştıkları netice, bir süpernovayı andıran ama görünmez olan büyük bir patlama olduğunu gösteriyor: Bu patlamayı ‘boznova’ [ing. ‘bosenova’] diye adlandırıyorlar.

Haberin Devamı
Memiş'ten altın gümüş ve konut üçgeninde 'satış' uyarısı: Hemen alın 7 bin 893 km yol gelip Konya'da İhsan Damdam'ın önünde yere kapandılar Kaş Adliyesi'ndeki tuvalet olayı HSK'ye taşındı: Görevden uzaklaştırın İSKİ paylaştı: İstanbul barajlarının doluluk oranında son durum BEDAŞ paylaştı: İstanbul'da yarın elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler ASAL Araştırma'dan dikkat çeken 'Özgür Özel' anketi: Yüzde 42...