Apê Musa mezarı başında anıldı

Akşam oldu, Apê Musa’nın mezarındaki çiçekler açtı, misafirler dağıldı, geriye 31 yıllık acıyı tarifleyen mezar taşındaki yazı kaldı; "Zulm ne qedere" (Zulüm kader değildir).

DİYARBAKIR- Kürtlerin Apê Musa diyerek bağrına bastığı Musa Anter, 31 yıl önce bugün Diyarbakır'da katledildi. Bu sabah katledildiği yerde Dicle Fırat Gazeteciler Derneği (DFG) öncülüğünde yapılan anmanın ardından defnedildiği yer olan memleketi Nusaybin'e doğru yola çıktık. Yaklaşık 3 saat süren yolculukta herkesin sustuğu tek bir an oldu. Veng Radyo'da, Apê Musa’nın hikayesi anlatılıyordu. Aslında yeni bir şey duymuyorduk. Bugüne kadar Apê Musa’nın hikayesini duymayan, bilmeyen yoktur. Ancak henüz vurulduğu sokağı geride bırakmış, mezarına doğru giderken bir kez daha dinlediğimiz bu hikaye, yine de tüylerimizi diken diken etmeyi, gözlerimizi doldurmayı başarmıştı.

Haberin Devamı
Naci Görür en çok endişe ettiği 3 şehir açıkladı: Zamanları dolmuş İşte size tasarruf: En az yakan 10 otomatik vitesli otomobil Meteoroloji'den gök gürültülü sağanak uyarısı Akaryakıt fiyatları güncellendi: 19 Mayıs benzin, mazot, LPG fiyatları Rakamlar güncellendi: 100 bin liranın aylık getirisi belli oldu Çoban tesadüfen keşfetti: 200 bin turist geliyor