Antalya'nın kadın vatmanları: Bu 1-2 metrede duracak bir araç değil

Antalya'da kent içi ulaşımda kullanılan 35 tramvayda, 12'si kadın 110 vatman görev yapıyo. Vatman Fevziye Zavırerkoca , "Yayalar dikkatsiz şekilde raylı sistem yoluna girebiliyor" dedi.

DUVAR - Antalya Büyükşehir Belediyesi Ulaşım A.Ş.'ye bağlı şehir içindeki toplu ulaşımda hizmet veren tramvaylardaki kadın vatmanlar gündem oldu. Kent içi ulaşımda kullanılan 35 tramvayda, 12'si kadın 110 vatman görev yapıyor. Kadın vatmanlardan Betül Emre, 5 yıldır tramvay kullandığını söyledi.

Yıllarca tıbbi asistan olarak çalıştığını anlatan Emre, arkadaşının önerisi üzerine vatmanlık kursuna başvurduğunu, kabul edildiğini, 7 aylık eğitimin ardından vatmanlık belgesini almaya hak kazandığını anlattı. Emre, “Biri 1, diğeri 8 yaşında iki oğlum var. Büyük oğlum tramvay kabinini gördükten sonra pilot olacağını söylemeye başladı" dedi.

Haberin Devamı
Benzin ve motorine dev indirim geliyor Konut kredisi faiz oranları değişti: 3 milyon TL'nin 10 yıllık ödemesi 'Dünyanın en yakışıklı 100 ismi' belli oldu: Türkiye'den 5 isim var Tarkan Zengin hesapladı: Memur ve emekliye ne kadar zam verilecek? Benzine ve motorine zam gelmişti: 4 Mayıs güncel akaryakıt fiyatları Ezel ekibi yıllar sonra bir arada