Anket sonucu: Erdoğan sadece Kılıçdaroğlu'na karşı kazanabiliyor

Aksoy Araştırma'nın anketine göre, olası bir cumhurbaşkanlığı seçiminde Recep Tayyip Erdoğan'a karşı en yüksek oy yüzde 47,9 ile Mansur Yavaş'ın. Erdoğan, sadece Kemal Kılıçdaroğlu'na karşı kazanıyor.

Aksoy Araştırma tarafından haftalık yapılan ‘Türkiye Monitörü’ araştırmasının sonuçları açıklandı. Mobil panel üzerinden gerçekleştirilen araştırmada yüzde 95 güven aralığında yüzde 3 hata payıyla yapılan 1067 görüşmede, “Bu pazar bir milletvekili seçimi olsa hangi partiye oy verirsiniz?” sorusu üzerine katılımcıların yüzde 16,7’si ‘kararsız olduğunu’, ‘belirtmek istemediğini’ ve ‘oy kullanmayı düşünmediğini’ söyledi. Kararsızlar dağıtıldığında çıkan oylar şöyle: AK Parti yüzde 32.7, CHP yüzde 26.1, İYİ Parti yüzde 12.6, MHP 10.2, HDP 10.1, DEVA Partisi 2.4, Saadet Partisi 1.3 ve Gelecek Partisi 1.9. Bu sonuçlara göre Cumhur İttifakı’nın oy oranı yüzde 42.9 çıkarken, Millet İttifakı’nın oy oranı ise yüzde 38.7 seviyesinde görüldü.

Haberin Devamı
Memiş'ten altın gümüş ve konut üçgeninde 'satış' uyarısı: Hemen alın 7 bin 893 km yol gelip Konya'da İhsan Damdam'ın önünde yere kapandılar Kaş Adliyesi'ndeki tuvalet olayı HSK'ye taşındı: Görevden uzaklaştırın İSKİ paylaştı: İstanbul barajlarının doluluk oranında son durum BEDAŞ paylaştı: İstanbul'da yarın elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler ASAL Araştırma'dan dikkat çeken 'Özgür Özel' anketi: Yüzde 42...