Ankara’da dörtlü NATO toplantısı: Bugüne kadar neler yaşandı?

Rusya-Ukrayna savaşının ardından Finlandiya ile birlikte NATO'ya başvuran İsveç'in üyeliği Macaristan ve Türkiye tarafından henüz onaylanmadı. Peki bu süreçte neler yaşandı?

DUVAR - Finlandiya ve İsveç’in NATO üyelik başvurusunun ardından kurulan Daimi Ortak Mekanizma'nın dördüncü toplantısı bugün saat 9.00’da Cumhurbaşkanlığı’nda yapılacak. 

Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Büyükelçi Akif Çağatay Kılıç'ın ev sahipliğinde gerçekleşecek toplantıya NATO heyeti başkanı olarak NATO Genel Sekreter Kabine Şefi Stian Jenssen, İsveç heyeti başkanı olarak İsveç Dışişleri Bakanlığı Devlet Sekreteri Büyükelçi Jan Knutsson ve Finlandiya heyeti başkanı olarak da Finlandiya Dışişleri Bakanlığı Daimi Devlet Sekreteri Jukka Salovaara katılacak.

4 Nisan’da resmen NATO üyesi olan komşusu Finlandiya ile birlikte NATO üyeliğine başvuran İsveç’in başvurusuna Türkiye’nin sonunda olumlu yanıt verip vermeyeceği de bu toplantıyla netlik kazanabilir.

Haberin Devamı
İslam Memiş altında rekor için yeni tarih verdi: Hazırlıklı olun Tahminler değişti: En düşük emekli maaşı ve memur maaşında yeni rakam Yurt dışına çıkacaklar dikkat: Vizede yeni dönem Uzmanlardan 2024 için altın tahmini Dolar yıl sonunda kaç lira olur? Kripto paraya ilişkin kanun: İşte 10 soruda merak edilenler