Almanya'daki yabancı doktorların durumu nasıl?

Almanya'daki yabancı doktor sayısı artıyor. Peki yabancı doktorları ne gibi zorluklar ya da fırsatlar bekliyor?

DUVAR - Uzun yıllardır sağlık çalışanı sıkıntısı çeken Almanya, göç etmek isteyen doktorların yoğunlukla tercih ettiği bir ülke. Yıllar içerisinde Almanya'daki yabancı doktor sayısında önemli bir artış kaydedildi. Alman Tabipler Birliği'nin verilerine göre, Almanya vatandaşlığı olmayan yaklaşık 60 bin doktor ülkenin sağlık alanındaki iş gücünün yaklaşık yüzde 12'sini oluşturuyor.

Almanya'daki yabancı doktorların çoğunluğunu diğer Avrupa ülkelerinden ya da Ortadoğu ülkelerinden gelen doktorlar oluşturuyor. Suriye'den gelen 6 bin 120 doktorun çalıştığı Almanya'da, Suriyeliler yabancı doktorlar arasında en büyük grup. Bunu 4 bin 668 ile Rumenler, 2 bin 993 ile Avusturyalılar, 2 bin 943 ile Yunanlar, 2 bin 941 ile Ruslar ve 2 bin 628 ile Türkler takip ediyor.

Almanya'ya taşınan doktorlar bir hastanede çalışmaya başlamadan önce hem genel hem de mesleki Almanca dil becerilerinde yeterlilik gösterebildiklerini kanıtlayan iki sınavı da içeren bir onay sürecinden geçmek zorunda.

Haberin Devamı
Reisi’nin öldüğü helikopter kazası hakkında neler biliniyor? Schengen vizesi krizi: Türkiye'ye en çok ret veren ülke Rakamlar güncellendi: 100 bin liranın aylık getirisi belli oldu Reisi'yi taşıyan helikopteri arama çalışmalarından fotoğraflar Yeni haftada sıcaklıklar artıyor: Perşembeden itibaren dikkat İran'da helikopter kazası: Dünyadan 'yardım' açıklamaları geliyor