Almanya'da çalışmak için yeni kurallar neler?

Kalifiye iş gücüne muhtaç Almanya'ya iş gücü göçünü kolaylaştırması hedeflenen yasa yürürlüğe girdi. Peki bu yasadan kimler yararlanabilecek?

DUVAR - Almanya'nın yeni kalifiye iş gücü göçü yasası, 18 Kasım Cumartesi gününden itibaren yürürlüğe girdi. Alman işverenler, Alman ekonomisini ayakta tutmak için yüz binlerce kalifiye iş gücüne ihtiyaç duyduklarını her fırsatta dile getiriyor. Almanya'da bilişimden hasta bakımına, zanaattan lojistiğe, birçok alanda çalışan eksikliği bulunuyor. Yaz aylarında üzerinde mutabık kalınan, "Kalifiye İş Gücü Göçünü Geliştirme Yasası" isimli yeni yasa artık hayata geçirilme safhasında. Söz konusu yasa ile Avrupa Birliği (AB) üyesi olmayan üçüncü ülkelerin vatandaşı olan kalifiye iş gücünün Almanya'ya göç etmesinin kolaylaştırılması hedefleniyor.

Yeni kurallar, devlet kurumlarının işini kolaylaştırmak adına üç aşamada yürürlüğe girecek. Söz konusu kurallara detaylı olarak Federal Hükümet'in resmi sayfasından Almanca, İngilizce, İspanyolca ve Fransızca olarak ulaşılabilir.

Haberin Devamı
Memiş'ten altın gümüş ve konut üçgeninde 'satış' uyarısı: Hemen alın 7.893 km yol gelip Konya'da İhsan Damdam'ın önünde yere kapandılar Kaş Adliyesi'ndeki tuvalet olayı HSK'ye taşındı: Görevden uzaklaştırın Uzmanlar uyardı: ATM'lerde en çok kullanılan şifreler İSKİ paylaştı: İstanbul barajlarının doluluk oranında son durum BEDAŞ paylaştı: İstanbul'da yarın elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler