Almanya seçimlerinde Yeşiller'in adayı Annalena Baerbock: Düzeni mi değişimi mi temsil ediyor?

Almanya'da seçim anketlerinde Yeşiller'in adayı Annalena Baerbock'un yükselişi göze çarpıyor. Seçimlerin bu iddialı ismi, kimileri için statükoyu kimileri içinse değişimi temsil ediyor.

DUVAR - Almanya'da pazar günü düzenlenecek seçimlerde rüzgar sosyal demokrat SPD'den yana eserken, gözler koalisyon ihtimallerine çevrildi. SPD'nin Yeşiller Partisi ve Sol Parti ile bir hükümet kuracağı yer yer dile getiriliyor. Bununla birlikte, Hristiyan Birlik Partileri ve liberal FDP ile Yeşiller'in koalisyonu da konuşulan senaryolar arasında. Seçimleri farklı kılan yanlardan biriyse, koalisyon pazarlıklarında kilit rol oynaması kesin görünen Yeşiller'in ilk kez bir başbakan adayı çıkartması oldu: Annalena Baerbock.

Haberin Devamı
Fotoğraflarla Met Gala 2024 Oranlar güncellendi: 2 milyon TL'nin getirisi uçtu Son anket: AK Parti'nin 6 milyon oyu 10 ayda hangi partilere gitti? Genel seçim anketi: CHP birinci parti Süper Lig'de gol krallığı yarışında son durum: Zirvede fark açıldı Kızıl Goncalar’da ‘Dostoyevski’ göndermesi gündem oldu