Akciğer kanserinin belirtilerine dikkat: Yılda 41 bin kişi...

Dünya Akciğer Kanseri Farkındalık Ayı kapsamında açıklamalarda bulunan Solunum Derneği TÜSAD, dünyada yılda 2,2 milyon, Türkiye'de ise yaklaşık 41 bin yeni akciğer kanseri teşhisi konduğunu aktardı.

DUVAR - Dünya Akciğer Kanseri Farkındalık Ayı kapsamında açıklamalarda bulunan Solunum Derneği TÜSAD, dünyada yılda 2,2 milyon, Türkiye'de ise yaklaşık 41 bin yeni akciğer kanseri teşhisi konduğuna dikkat çekti. Yaşanan artışa karşın akciğer kanserinin önlenebilir olduğunu, öncelikle tütün ve tütün ürünleri kullanımından uzak durulması gerektiğini vurgulayan TÜSAD, yılda 30 paket ya da daha uzun süre sigara içme öyküsü olanlara mutlaka tarama yaptırmasını önerdi.

Haberin Devamı
İşte size tasarruf: En az yakan 10 otomatik vitesli otomobil Naci Görür en çok endişe ettiği 3 şehir açıkladı: Zamanları dolmuş Meteoroloji'den gök gürültülü sağanak uyarısı Akaryakıt fiyatları güncellendi: 19 Mayıs benzin, mazot, LPG fiyatları AK Partili milletvekilleri televizyona çıkmak istiyor! Çoban tesadüfen keşfetti: 200 bin turist geliyor