AFAD'dan Trabzon için deprem senaryosu: İki ilçe için risk yüksek

AFAD'ın raporuna göre Kuzey Anadolu Fayı'nın geçtiği Erzincan'da yaşanabilecek büyük bir deprem, Trabzon'un Düzköy ve Çaykara ilçelerinde ağır sonuçlara yol açacak.

DUVAR - Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından kentlerde yapı stoklarına ilişkin çalışmalar sürerken, Trabzon İl Risk Afet Azaltma Planı (İRAP) raporunda AFAD'ın hazırladığı olası deprem senaryosu yer aldı.

Buna göre Kuzey Anadolu fayının geçtiği Erzincan’da yaşanabilecek büyük depremde, Trabzon’da en fazla risk altında olan Düzköy ve Çaykara ilçelerinin etkileneceği belirlendi. Rapordaki senaryoya göre, 7.9 büyüklüğünde deprem yaşanması durumunda, Düzköy’ün Yerlice Mahallesi'nde yapısal hasarlar oluşması, depreme bağlı oluşacak heyelan ve kaya düşmeleri nedeniyle Gökçeler, Taşocağı, Aykut, Çiğdemli ve Çayırbağı mahallelerinin de risk altında olacağı belirtildi.

Haberin Devamı
Pucca'nın ev sahibi ifşa etti: Dairenin son halinin fotoğrafları... Reisi, Meşhed'de defnedildi: İmam Rıza Türbesi'nden görüntüler İslam Memiş'ten 'çılgın' altın tahmini: 37 gün sonra... Faiz oranları güncellendi: 1 milyon liranın aylık getirisi ne kadar? 40 ışık yılı uzakta yeni bir ‘Dünya’ bulundu Kavak Yelleri'nin kamera arkası fotoğrafları gündem oldu