Adıyaman'da ölüm enkazın altında

Tütün memleketiydi Adıyaman ve depremden önce adım başı tütüncü vardı caddede. Şimdi adım başı enkaz vardı.

Vecdi Erbay

ADIYAMAN - Yol boyunca Adıyaman'a yardım taşıyan kamyonlarla karşılaştık. Adıyaman'ın girişinde ise depremde sarsılmış, yıkılmamışsa da ağır hasar görmüş binalar karşıladı bizi. Bunun Adıyaman'da görebileceğimiz en 'iyi' manzara olduğunu şehrin merkezine doğru ilerledikçe kanaat getireceğiz. 
Aslında daha yola çıkmadan şehirde bir felaketin yaşandığı konusunda fikir sahibiydik. Elbette vali ya da belediye başkanı şehrin uğradığı yıkımla ilgili bilgi vermemişlerdi. Hatta vali bey, “Adıyaman sahipsiz”, “Yardımlar nerede” diye slogan atan depremzedelere gülerek karşılık vermişti. Dolayısıyla Adıyaman'ın uğradığı felaketle ilgili bilgileri hepimiz sosyal medyadan ve gazetecilerden öğrenmiştik.

Haberin Devamı
Konut kredisi faiz oranı değişti: 2 milyon TL'nin ödemesi ne kadar? Oranlar güncellendi: 2 milyon TL'nin aylık faizi ne kadar? İşte size tasarruf: En az yakan 10 otomatik vitesli otomobil e-Devlet hesaplarınızı kontrol edin: Birikmiş paranız olabilir İslam Memiş'ten yatırımcılara 5 uyarı Taşıt kredisinde son durum: 400 bin TL'nin geri ödemesi...