Abur cubur gıdalar nelerdir?

Günümüzde işlenmiş gıda çeşitlerinin yüzde 40’ından fazlasında fruktoz şurubu bulunmaktadır ve fruktozun kilo alımı ve obeziteye yol açan en önemli etkenlerden biri olduğu düşünülmektedir.

DUVAR - Proteinler, karbonhidratlar, vitaminler gibi ögeler bir gıda maddesinin besin içeriğini oluşturur. Bu öğeler zihin ve beden sağlığının korunması açısından önem taşır. Ancak abur cuburlar her ne kadar alındığı anda tüketime hazır olsa da bu gıdaların besin öğeleri zayıf, kalorileri yüksektir. Abur cubur gıdalardan bahsedilirken enerji içecekleri, gazlı ve gazsız içecekler, kızartmalar, tüm şeker, çikolata ve şekerleme ürünleriyle pastalar ve dondurmalar gibi işlenmiş ürünler kastedilmektedir.

Haberin Devamı
Uzmanı anlattı: Konut fiyatları düşer mi? BEDAŞ paylaştı: İstanbul'da yarın elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler Süper Lig'de sezon sonu serbest kalacak 25 futbolcu Oranlar güncellendi: 2 milyon TL'nin getirisi uçtu Son anket: AK Parti'nin 6 milyon oyu 10 ayda hangi partilere gitti? Süper Lig'de gol krallığı yarışında son durum: Zirvede fark açıldı