ABD'li araştırmacının hastalandığı mağarada yeni bir canlı türü keşfedildi

ABD'li dağcı ve araştırmacı Mark Dickey'nin rahatsızlanarak dokuz gün boyunca mahsur kaldığı ve Türkiye'nin en derin 3'üncü mağarası olan Morca'da yeni bir yangıç türü keşfedildi.

DUVAR - ABD'li dağcı ve araştırmacı Mark Dicley'nin 3 Eylül'de indikten sonra rahatsızlanarak mahsur kaldığı ve günler süren çalışmaların ardından 12 Eylül'de tahliye edildiği Türkiye'nin en derin 3'üncü mağarası Morca'da yeni bir yangıç türü keşfedildi. Söz konusu canlı türü, Ege Üniversitesi Su Ürünleri Fakültesi Su Ürünleri Temel Bilimleri Bölümü İç Sular Biyolojisi Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Murat Özbek ve Isparta Uygulamalı Bilimler Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Gökhan Aydın tarafından literatüre kazandırıldı. 

Haberin Devamı
Memiş'ten altın gümüş ve konut üçgeninde 'satış' uyarısı: Hemen alın 7 bin 893 km yol gelip Konya'da İhsan Damdam'ın önünde yere kapandılar Kaş Adliyesi'ndeki tuvalet olayı HSK'ye taşındı: Görevden uzaklaştırın Konut kredisi değişti: 1 milyon TL'nin faizi ne kadar? İSKİ paylaştı: İstanbul barajlarının doluluk oranında son durum BEDAŞ paylaştı: İstanbul'da yarın elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler