ABD başkanlık seçimleri: Trump hüküm giyerse ne olacak?

ABD'de Cumhuriyetçilerin Başkan adayı, eski başkan Trump hakkında yürüyen çok sayıda dava var. Peki hüküm giyerse ne olacak? Başkan seçilebilir mi, oy kullanabilir mi, kazanırsa hapisten çıkabilir mi?

DUVAR - ABD'de 5 Kasım'da yapılacak başkanlık seçimlerinde Cumhuriyetçilerin Başkan adayı Donald Trump, pazartesi günü bir kez daha hakim karşısına çıkıyor. Eski Başkan Trump, 2016 yılında, başkan seçilmeden kısa süre önce avukatı aracılığıyla porno yıldızı Stormy Daniels'a 130 bin dolar sus payı ödemekle suçlanıyor. Daniels ile cinsel ilişki yaşadığını yalanlayan ama para ödemesini inkar etmeyen Trump, davayı Başkanlık seçimlerinde önünü kesmek için Demokratlar'ın tezgahladığı bir 'siyasi cadı avı' diye nitelendiriyor.

Haberin Devamı
7 bin 893 km yol gelip Konya'da İhsan Damdam'ın önünde yere kapandılar Konut kredisi değişti: 1 milyon TL'nin faizi ne kadar? Kaş Adliyesi'ndeki tuvalet olayı HSK'ye taşındı: Görevden uzaklaştırın BEDAŞ paylaştı: İstanbul'da yarın elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler Gazeteler Kobanê davası kararlarını nasıl ve nereden gördü? Bankalar oranları güncelledi: 1 milyon TL'nin aylık getirisi...