9 yılın ardından köy yeniden belde oldu

Tokat'taki Demircili köyü, 9 yıl sonra yeniden belde statüsü kazandı. Belediye Başkanlığı'na da 2024'te yapılacak seçimlere kadar, Niksar Kaymakamı İlhami Doğan vekalet edecek.

DUVAR - Tokat'ın Reşadiye ilçesine bağlı Demircili beldesinin, belde statüsü 2012'de çıkan 6360 sayılı yasayla kaldırıldı. Nüfusu 2 binin altında kalan belde belediyelerinin kapatılmasını öngören yasa ile Demircili Belediyesi tasfiye edilerek belde olmaktan çıkartılıp, köy statüsüne alındı.

Demircili Belediyesi, 2012'de beldenin nüfusunun 2 binin üzerinde olması ve bu nedenle belediyenin tüzel kişiliğinin devam etmesi için İçişleri Bakanlığı'na başvurdu. Bakanlık belediyenin başvurusunu reddetti.

Haberin Devamı
Akaryakıt fiyatları güncellendi: 22 Mayıs benzin, mazot, LPG fiyatları Avrupa'nın en iyi takımları: İlk 20'de Türkiye'den 2 kulüp var Tahran'dan görüntüler: Reisi'nin cenaze namazını Hamaney kıldırdı Dolar burnunu aşağı yönlü çevirdi: Kritik gün yarın İktidara yakın medya yazdı: En düşük emekli maaşı belli oldu Detaylar belli oldu: Emekliye destek paketinde neler var?