9 soruda: Novak Djokovic krizinin perde arkası

Covid aşısına karşıtlığıyla tanınan Sırp tenisçi Novak Djokovic'in Avustralya Açık Tenis Turnuvası için gittiği Melbourne'da karantinaya alınması ve sınırdışı kararı verilmesiyle ilgili kriz büyüyor.

DUVAR - Erkekler dünya sıralamasında bir numarada bulunan aşı karşıtı Sırp tenisçi Novak Djokovic'in Avustralya'ya girişine izin verilmemesiyle ilgili kriz derinleşti. Covid-19 aşısı yaptırıp yaptırmadığını gizleyen ve Avustralya Açık turnuvasına katılmak için Melbourne kentine gitmeden önce kendisine 'muafiyet' verildiğini açıklayan Djokovic, havalimanından bir karantina oteline götürüldü ve vizesi iptal edildi. Ünlü tenisçinin sınırdışı kararıyla karşı karşıya olması, hem Avustralya ile Sırbistan hükümetleri arasında, hem de Avustralya'da merkezi yönetimle Melbourne'un başkenti olduğu Victoria eyaleti arasında gerilim yarattı.

Djokovic'in avukatlarının olası bir sınırdışı kararına karşı açtığı temyiz davasında karar pazartesi sabahına ertelenirken, Sırp tenisçinin babası oğlunun 'taciz edildiğini' öne sürdü. Sırbistan Cumhurbaşkanı Aleksandar Vučić karara karşı çıkarken, Avustralya Başbakanı Scott Morrison aylarca sıkı karantina tedbrileri altında yaşayan halktan yükselen tepkilerin ardından "Kimseye ayrıcalık tanınmayacağıını" açıkladı.

Peki kriz nasıl bu noktaya geldi? Son üçü dahil toplamda dokuz Avustralya Açık Turnuvası'nı kazanan Djokovic'e sağlanan muafiyet neden son anda iptal edildi? Sırp tenisçinin en dişli rakibi Rafael Nadal krizle ilgili ne yorum yaptı?

Haberin Devamı
Mevduat oranları değişti: 500 bin TL'nin faiz getirisi uçtu İslam Memiş: Temmuza kadar bunu yapabilen milyoner olur Enflasyon sonrası yeni tablo: En düşük emekli maaşı ne kadar olacak? Pegasus'tan indirimli bilet kampanyası Altın uzmanı, Fed kararından sonra 'kötü senaryo'ya işaret etti Fransız bankacılık devinden yıl sonu 'dolar/TL' tahmini