75 milyon yıllık dinozorun son yemeği midesinden tastamam çıktı

2009 yılında Kanada'da bulunan dinozor fosili üzerinde yapılan araştırmada bir ilke rastlandı. 75 milyon yıllık fosilin yediği son yemek midesinde korunmuş halde bulundu.

DUVAR - Kanada’da bulunan genç bir tiranozor fosilinde, yaratığın yediği son yemeğin mükemmel bir şekilde korunduğu keşfedildi. 2009 yılında Royal Tyrrell Paleontoloji Müzesi teknisyeni Darren Tanke tarafından Kanada'da keşfedilen genç Gorgosaurus libratus fosilinin yaklaşık 75 yıl milyon yıl öncesine ait olduğu düşünülüyor. Devasa vücutları, büyük kafaları ve kemik kıran çeneleriyle tiranozorların yetişkin halleri gezegenimizdeki en korkunç dinozor türleriydi. Yavruları ise daha cılız, sıska bacaklı, ince dişli ve dar kafataslıydı.

Haberin Devamı
Akaryakıt fiyatları güncellendi: 22 Mayıs benzin, mazot, LPG fiyatları Avrupa'nın en iyi takımları: İlk 20'de Türkiye'den 2 kulüp var Dolar burnunu aşağı yönlü çevirdi: Kritik gün yarın Tahran'dan görüntüler: Reisi'nin cenaze namazını Hamaney kıldırdı İslam Memiş'ten 'sert dalgalanma' uyarısı: Altın, dolar, gümüş... İktidara yakın medya yazdı: En düşük emekli maaşı belli oldu