7 Ekim’den bugüne Gazze: 3 ayda ne oldu?

İsrail’in Gazze Şeridi’ne saldırılarında 7 Ekim’den bu yana 21 bini aşkın kişi hayatını kaybetti. İsrail, ateşkes çağrılarına rağmen Gazze'ye havadan ve karadan saldırmayı sürdürüyor.

DUVAR - Hamas’ın silahlı kanadı İzzeddin El Kassam Tugayları, 7 Ekim Cumartesi sabahı İsrail’e yönelik ‘Aksa Tufanı’ isimli bir saldırı başlattı. İsrail, bu saldırı sırasında 1200 kişinin öldüğünü, 240’tan fazla kişinin rehin alınarak Gazze’ye götürüldüğünü açıklarken, İsrail’in o günden bu yana abluka altındaki Gazze Şeridi’ne düzenlediği saldırılarda 21 bini aşkın kişi hayatını kaybetti. Katar ve Mısır’ın yeniden bir geçici ateşkes ve rehine takası anlaşmasına varılabilmesi arabuluculuk çabaları sürerken, İsrail’in Gazze’ye saldırıları da ateşkes çağrılarına rağmen havadan ve karadan devam ediyor. 


Peki, 7 Ekim’den bu yana neler oldu? Yaklaşık 3 aydır devam eden saldırı ve çatışmalardan öne çıkanlar şöyle…

Haberin Devamı
İşte size tasarruf: En az yakan 10 otomatik vitesli otomobil Naci Görür en çok endişe ettiği 3 şehir açıkladı: Zamanları dolmuş Meteoroloji'den gök gürültülü sağanak uyarısı Akaryakıt fiyatları güncellendi: 19 Mayıs benzin, mazot, LPG fiyatları Çoban tesadüfen keşfetti: 200 bin turist geliyor Rakamlar güncellendi: 100 bin liranın aylık getirisi belli oldu