5 soruda: Aşıların başarı oranı ne anlama geliyor, pandemi bitecek mi?

Korona virüsü salgınına karşı geliştirilen aşı çalışmalarından son dönemde iyi haberler geliyor. Ancak uzmanlar, etkili aşıların bulunmasının salgını tamamen yok etemeyeceği konusunda uyarıyor. Peki bir aşının başarı oranı ne anlama geliyor, bu verilerin gerçek hayattaki yansıması ne olacak?

DUVAR - Dünya çapında yaklaşık 1 milyon 450 bin kişinin ölüne yol açan, 62 milyondan fazla kişiye bulaşan korona virüsü salgınında gözler aşı çalışmalarına çevrildi. Çeşitli firmalar geçtiğimiz günlerde aşı çalışmalarının ara sonuçlarını ve başarı oranlarını yayınladı; bazı ülkelerde acil aşılama için hazırlıklar başladı. Peki bir aşının başarı oranı ne anlama geliyor? Hangi aşı yüzde kaç başarılı?

Haberin Devamı
IMDb'ye göre en popüler 20 dizi Benzine ve motorine büyük indirim geliyor: 5 Mayıs akaryakıt fiyatları Nusret Gökçe, FIFA’nın Türk çalışanını nasıl işinden etti? Otomobilde çarşı karıştı: Hangi markalar kayıpta, hangileri çıkışta? En düşük emekli maaşı için iki senaryo: Konuşulan zam oranı belli oldu Mevduat faizlerinde gerileme: 1 milyon liranın getirisi ne kadar?