32 ilin seçmen anketi: AK Parti'de kayıp büyük

ORC'nin mayıs ayından bu yana Ankara, Samsun, Antalya, Erzurum, Aydın gibi büyük şehirlerin de aralarında bulunduğu 32 ilde yaptığı anketler iktidar partisinde yaşanan büyük kaybı ortaya koydu.

DUVAR - 2018 Genel Seçim sonuçlarını en isabetli tahminle bilen kamuoyu araştırma şirketi ORC, Mayıs ayından bu yana 33 ilde yaptığı seçmen anketlerinin sonuçlarını açıkladı. Ağırlıklı olarak AK Parti'nin 'kaleleri' olarak tanınan illerden oluşan merkezlerde iktidar partisinin yaşadığı büyük oy kayıplarının dikkat çektiği anketlerde, Millet İttifakı partilerinin Cumhur İttifakı partilerine göre de ya önde olduğu ya da başa baş bir duruma ulaştığı ortaya çıktı. Tekirdağ'da hem Mayıs hem de Haziran'da iki kez olmak üzere 32 ilde son 3 ayda yapılan 33 araştırmanın sonuçları şöyle:

Haberin Devamı
Fotoğraflarla Met Gala 2024 Oranlar güncellendi: 2 milyon TL'nin getirisi uçtu Son anket: AK Parti'nin 6 milyon oyu 10 ayda hangi partilere gitti? Genel seçim anketi: CHP birinci parti Süper Lig'de gol krallığı yarışında son durum: Zirvede fark açıldı Kızıl Goncalar’da ‘Dostoyevski’ göndermesi gündem oldu