3 belirti, 5 başa çıkma yöntemi: Teknostres nedir?

Yeni araştırmalar, iletişim ve daha pek çok alanda hayatımıza yenilik ve kolaylıklar getiren teknolojinin aynı zamanda sağlık ve sosyal yaşam üzerindeki olumsuz etkilerine odaklanıyor.

DUVAR - Teknoloji, şüphesiz çalışma, iletişim ve hayat tarzımızda bir devrim yaratıyor. Ancak bizlere pek çok kolaylık sunarken, yeni zorlukları da beraberinde getiriyor. Mesela, ‘Teknostres’ terimi, teknolojiyle kalıcı ve düzensiz etkileşimlerin yol açtığı olumsuz etki ve stresi ifade ediyor. Dünya dijital cihazlara, sosyal medyaya ve kesintisiz bağlantıya gittikçe daha fazla bel bağlarken, ortaya çıkan teknostres büyük zararlara neden olabiliyor. Yeni bir araştırmaya göre, üzerinde durulması gereken üç kritik teknostres belirtisi bulunuyor.

Haberin Devamı
Konut kredisi faiz oranı değişti: 2 milyon TL'nin ödemesi ne kadar? Oranlar güncellendi: 2 milyon TL'nin aylık faizi ne kadar? e-Devlet hesaplarınızı kontrol edin: Birikmiş paranız olabilir İslam Memiş'ten yatırımcılara 5 uyarı Rakamlar netleşti: En düşük en emekli maaşı ne kadar olacak? Türkiye’de geçtiğimiz hafta en çok izlenen diziler