23 günlük mesai bitti: Kavga, baklava, uzay gemisi ile bütçenin 'en'leri

Meclis Plan ve Bütçe Komisyonu’nda 23 gün süren bütçe görüşmelerinde öne çıkanlar, çok konuşulanlar...

ANKARA - Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi’nin 4. bütçesi Meclis Plan ve Bütçe Komisyonu’nda görüşülerek oy çokluğuyla kabul edildi. Plan ve Bütçe Komisyonu 20 Ekim-26 Kasım tarihleri arasındaki 38 günde toplam 23 kez toplandı. Görüşmelerde Cumhurbaşkanlığı, TBMM’nin yanı sıra 17 bakanlık bütçesi ele alındı. Her gün sabah saatlerinde başlayıp bazı günler gece yarılarına kadar süren görüşmeler çok sayıda eyleme ve tartışmaya sahne oldu. 

Komisyon Başkanı Cevdet Yılmaz'ın verdiği bilgiye göre 38 günde yapılan 23 oturumda 225 kamu idaresinin bütçesi ve 226 kamu idaresinin kesin hesabı ile 198 Sayıştay raporu görüşüldü. Komisyon görüşmeleri 21 birleşim, 80 oturumda yaklaşık 234 saat sürdü.

Görüşmelerde Komisyon üyeleri dâhil, toplam 257 milletvekili 1.650 söz talebi kullandı. Başka bir deyişle, Meclisteki mevcut 582 milletvekilinin yaklaşık yüzde 45’i bütçe müzakerelerine doğrudan katkıda bulundu.

Haberin Devamı
İslam Memiş'ten altını ve doları olana 'pazartesi' uyarısı: Yapmayın Dünyanın en iyi yoğurtlu yemekleri: Türkiye'den bir lezzet zirvede Mevduat faizlerinde gerileme: 1 milyon liranın getirisi ne kadar? En düşük emekli maaşı için iki senaryo: Konuşulan zam oranı belli oldu Borsada rekor üstüne rekor: İşte haftanın en çok kazandıran 10 hissesi Nusret Gökçe, FIFA’nın Türk çalışanını nasıl işinden etti?