2023'te en çok gelir elde eden 20 kulüp: Zirve değişti

Deloitte Futbol Para Ligi'nin yeni raporuna göre geçtiğimiz sezon kulüpler, bir önceki sezona göre gelirlerini yüzde 14 artırdı. Zirveye ise 831.4 milyon euroluk geliriyle Real Madrid yerleşti.

DUVAR - Deloitte Futbol Para Ligi'nin yeni raporunda 2022-2023 sezonuna ilişkin bilgiler paylaşıldı. Raporda, listenin ilk sırasına yerleşen Real Madrid'in gelirlerini bir önceki sezona göre 118 milyon euro artırdığı belirtildi.

Bu artışın kulüp mağazalarındaki satışlar, stadyum ve sponsorluk gelirlerindeki artıştan dolayı yaşandığı ifade edildi. Ek olarak kulüplerin ticari gelirlerinin 2015-16 sezonundan bu yana ilk kez en büyük gelir kalemi olduğu aktarıldı. Kulüplerin yayın gelirlerinin ise yüzde 5 arttığı kaydedildi.

Para Ligi'nde yer alan takımların bir önceki sezona göre elde ettiği toplam gelirin yüzde 14 arttığı belirtildi. 2022-23 sezonundaki gelirin 10.5 milyar euroya ulaştığı ve tutarın yeni bir rekor olduğu aktarıldı. Para Ligi'ndeki 20 kulüpten 13'ü, maç günü gelirlerinde de rekor kırdı.

Geçtiğimiz sezon en çok gelir elde eden 20 kulüp şöyle:

Haberin Devamı
İslam Memiş'ten 'pazartesi' uyarısı: Cebinde Türk lirası olanlar... En az yakan 10 dizel otomobil Benzine indirim geldi, akaryakıt fiyatları güncellendi Fiyatlar 'çakıldı': Konut almak için doğru zaman mı? Sürücülerin son şansı: Şimdi 15 lira, yıl başında 5 bin lirayı geçecek Erdoğan’ın CHP ziyaretinde oturma düzeni belli oldu!