2023 Ekim ayı sıcaklık rekorları kırdı

Kasım ayında ülke genelinde beklenen sonbahar yağışları etkisini gösterse de ekim ayı rekor sıcaklık derecelerine ulaştı. 2023 Ekim ayı 'şiddetli kurak' olarak kayda geçti.

DUVAR - Meteoroloji Genel Müdürlüğü ekim ayına ilişkin sıcaklık, yağış ve kuraklık analiz raporları yayımlandı. Son yılların en sıcak ve en az yağışlı senelerinden biri olan 2023'ün önceki aylarında olduğu gibi ekim ayında da, normaline göre sıcaklıklar artarken, yağışlar azaldı. Rapora göre Türkiye'nin batı kesimlerinde özellikle 'şiddetli kurak' bir ekim ayı yaşandı. 2023 yılı ekim ayı, son 53 yılın en sıcak 7'nci ekim ayı olarak kayıtlara geçti.

Haberin Devamı
Memiş'ten altın gümüş ve konut üçgeninde 'satış' uyarısı: Hemen alın 7.893 km yol gelip Konya'da İhsan Damdam'ın önünde yere kapandılar Kaş Adliyesi'ndeki tuvalet olayı HSK'ye taşındı: Görevden uzaklaştırın Uzmanlar uyardı: ATM'lerde en çok kullanılan şifreler İSKİ paylaştı: İstanbul barajlarının doluluk oranında son durum BEDAŞ paylaştı: İstanbul'da yarın elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler