Duvar için seçtiler: 2021'in en iyi yerli albüm ve şarkıları

Müzik yazarları, müzisyenler ve koleksiyonerler, 2021'in en iyi yerli albümlerini ve şarkılarını Duvar okurları için seçti.

DUVAR - 2021, pandemi koşullarının nispeten gevşemesi ve belki de 2020’de sanatçıların kapanmada ürettiği eserlerin stüdyolarda düzenlenip kaydedilebilmesi ile müzik yayıncılığı açısından hayli verimli geçti. Dönemin ruhuna ve sanatçıların bir süredir izlediği yola uygun olarak her hafta onlarca yeni single ile tanıştık dinleyiciler olarak. Uzunçalar albüm sayısı ise, tüm bu verimliliğe rağmen giderek düşüyor zira sanatçılar için şarkıları tek tek yayınlamak, dijital mecraların hüküm sürdüğü bu dönemde daha avantajlı bir hal aldı. Yine de gerek uzunçalar, gerekse dört ya da daha fazla şarkıdan oluşan EP formatında çok sayıda albümle kapatıyoruz 2021’i. Duvar olarak müzik yazarları Naim Dilmener ve Murat Beşer’den, yine müzik yazarı ve şair olan Deniz Durukan’dan, müzisyen ve tonmayster Evren Arkman’dan, koleksiyoner ve müzik yazarı Tunca Tutkun’dan ve müzisyenliğin yanı sıra psikolojik danışman olan Asena Akan’dan bu yıl dinledikleri en iyi albümleri ve şarkıları Duvar okurları için seçmelerini istedik.

İşte jürimizin belirlediği, bu yılın en iyi beş albümü ve şarkısı.

Haberin Devamı
Son seçim anketinde sürpriz sonuç: CHP, DEM Parti ve Yeniden Refah... Dünyanın en iyi 'zeytinli yemekleri' seçildi: Türkiye de listede Netflix'in en iyi açılış yapan yerli dizileri BEDAŞ paylaştı: İstanbul'da yarın elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler En çok kupa kazanan 25 kulüp: Süper Lig'den bir takım listede Dünyanın en iyi 20 stadyumu belli oldu: En eskisi 140 yaşında