2. Dünya Savaşı yıllarında Ayasofya: Amerikalı bir mimarın anıları

Bizans Enstitüsü, Ayasofya’nın mozaiklerini restore ettiği sırada, Amerikalı bir mimar da yapının mevcut mimari durumunu belgelemek için ailesiyle birlikte İstanbul’a geldi. Bu mimarın, gemi biletlerinden her türlü telgrafa kadar her şeyini arşivlemesi sayesinde, II.Dünya Savaşı başlarken Ayasofya’daki çalışmaların nasıl devam ettiği konusunda bilgi edinebiliyoruz.

DUVAR - Bizans Enstitüsü, Ayasofya’nın mozaiklerini restore ettiği sırada, Amerikalı bir mimar da yapının mevcut mimari durumunu belgelemek için, ailesiyle birlikte İstanbul’a geldi. Bu mimarın, gemi biletlerinden her türlü telgrafa kadar her şeyini arşivlemesi sayesinde, II.Dünya Savaşı başlarken Ayasofya’daki çalışmaların nasıl devam ettiği konusunda bilgi edinebiliyoruz. Mimar Robert Van Nice’in kişisel arşivi bugün Dumbarton Oaks arşivinde bulunuyor. (Görsel: Van Nice Ayasofya’da)

Haberin Devamı
IMDb'ye göre en popüler 20 dizi İslam Memiş'ten altını ve doları olana 'pazartesi' uyarısı: Yapmayın Benzine ve motorine büyük indirim geliyor: 5 Mayıs akaryakıt fiyatları Dünyanın en iyi yoğurtlu yemekleri: Türkiye'den bir lezzet zirvede Mevduat faizlerinde gerileme: 1 milyon liranın getirisi ne kadar? En düşük emekli maaşı için iki senaryo: Konuşulan zam oranı belli oldu