1999 depreminde borsada neler yaşandı?

10 ili etkileyen Kahramanmaraş merkezli büyük deprem felaketinin ardından Borsa İstanbul kapandı. 1999 depreminde İMKB, depremin olduğu gün 1 haftalığına işleme kapatılmıştı.

DUVAR - 10 ili etkileyen Kahramanmaraş merkezli büyük deprem felaketinin ardından Borsa İstanbul'da çeşitli önlemler alındı. Pazartesi gününden itibaren açığa satışlar yasaklandı ve satışa konu edilecek paylar için depo şartı uygulaması devreye alındı. Dün ise depo şartı kaldırıldı. Borsanın açılmasıyla BIST 100'de beklendiği gibi düşüşler kaydedildi. Endeks pazartesi günü dalgalı bir seyir izlerken günü yüzde 1.35 düşüşle tamamladı. Dün ise satışlar derinleşti ve BIST 100 günü yüzde 8.62 düşüşle tamamlandı. Böylece endeksteki 2 günlük düşüş yüzde 9.8'i buldu.

Haberin Devamı
Akaryakıt fiyatları güncellendi: 21 Mayıs benzin, mazot, LPG fiyatları Milyonlarca kiracıyı ilgilendiriyor: Kiralar ne kadar artacak? 'En beğenilen siyasetçiler' anketinde Mansur Yavaş farkı Kredi kartı ödemelerinde yeni dönem Süper Lig'in 'en'leri belli oldu: Zirvede Fenerbahçeli yıldız var Ev sahibi-kiracı arasında yeni kriz: Yargıtay sınırlama koyuyor