10 yıllık dönemlerle Türkiye'de en çok izlenen filmler

Recep İvedik serisi gişe rekortmeni olurken Titanik'ten bu yana tüm zamanlar rekorunu yenileyen yabancı bir film olmadı. Box Office Türkiye, gişe rekortmeni filmleri on yıllık dönemlere göre derledi.

1990'lar
Matrix

Matrix ülkemizde 1 milyon 368 bin 270 seyirci tarafından izlenerek 1990'lı yılların en çok izlenen üçüncü filmi oldu.  3 Eylül 1999'da vizyona giren ve vizyona girdiği yılın en çok izlenen filmi olan Matrix yabancı filmler seyirci rekoru listesinde 29. sırada bulunuyor.

Wachowski Kardeşlerin sinema tarihine adını yazdıran The Matrix, bir hacker olan Neo ile ona yaşadığı hayatın Matrix adında bir simülasyon olduğunu gösteren Trinity ve Morpheus'un düzene karşı verdikleri savaşı anlatıyor.

Haberin Devamı
Konut kredisi faiz oranı değişti: 2 milyon TL'nin ödemesi ne kadar? Oranlar güncellendi: 2 milyon TL'nin aylık faizi ne kadar? e-Devlet hesaplarınızı kontrol edin: Birikmiş paranız olabilir Rakamlar netleşti: En düşük en emekli maaşı ne kadar olacak? 18 Mayıs güncel akaryakıt fiyatları Türkiye’de geçtiğimiz hafta en çok izlenen diziler