1 milyon TL altında alınabilecek sıfır otomobiller: Sadece 67 model kaldı

Türkiye'de 900 sıfır otomobilden sadece 67'si 1 milyon TL'nin altında kaldı. Cardata Genel Müdürü Hüsamettin Yalçın, araç bulunurluğu ve kampanyalara işaret etti.

DUVAR - Otomobil veri analiz şirketi Cardata Genel Müdürü Hüsamattin Yalçın, Türkiye'de satılan yaklaşık 900 sıfır otomobilden sadece 67'sinin 1 milyon TL'nin altında kaldığını belirterek, "900 binek otomobilin yüzde 7'sini 1 milyon TL'ye kadar satın alabiliyoruz. Geri kalan yüzde 93'nin fiyatı 1 milyon TL'nin üzerinde. Bu yüksek fiyatlardaki en önemli sebep enflasyon ve döviz kurunun sürekli artıyor olması. 0 km araç fiyatları markalar tarafından dövize endeksli yapıldığından dövizdeki her artış fiyatlara da yansıyor" dedi. 

Haberin Devamı
İşte size tasarruf: En az yakan 10 otomatik vitesli otomobil Naci Görür en çok endişe ettiği 3 şehir açıkladı: Zamanları dolmuş Meteoroloji'den gök gürültülü sağanak uyarısı Akaryakıt fiyatları güncellendi: 19 Mayıs benzin, mazot, LPG fiyatları AK Partili milletvekilleri televizyona çıkmak istiyor! Çoban tesadüfen keşfetti: 200 bin turist geliyor