‘Amirallerin gözaltına alınması düşünce özgürlüğüne darbe, kabul edilemez'

CHP'li Sezgin Tanrıkulu, Montrö bildirisine imza atan emekli amirallere gözaltı işlemini eleştirdi, “Emekli amirallerin bildirisi değil, gözaltı işlemleri düşünce özgürlüğüne ‘darbe’ oluşturur” dedi.

Sezgin Tanrıkulu
Google Haberlere Abone ol

ANKARA - CHP İstanbul Milletvekili Sezgin Tanrıkulu, Montrö Boğazlar Sözleşmesi hakkında ortak açıklama yapan 104 emekli amiralden bazılarının gözaltına alınmasını ve bildirinin ‘darbe’ çağrışımı yaptığı iddialarını MST TV üzerinden değerlendirdi. 104 emekli amiral ile ilgili başlatılan soruşturma kapsamında imzacılardan bazıların gözaltına alınmasını eleştiren Tanrıkulu, düşünce ve ifade özgürlüğünün Anayasal güvence altında olduğunu söyledi.

Emekli amirallerin yayınladığı bildirinin değil, yapılan gözaltı işlemlerinin düşünce özgürlüğüne ‘darbe’ oluşturduğunu savunan Tanrıkulu, “Amiralleri, bildirinin yöntemini, zamanlamasını ve içeriğini eleştirebilirsiniz ama sabah saatlerinde amirallerin gözaltına alınmasını savunamazsınız. Bu gözaltı işlemleri ifade ve düşünce özgürlüğüne bir darbedir, kabul edilemez. Umarım savcılık bu kararından vazgeçer ve bu baskıcı anlayış bir kez daha mahkûm olur. AK Parti 28 Şubat, 27 Nisan gibi dönemlerde hep mağduru oynadı; şimdi yine mağdura oynuyor” dedi.

'İFADE VE DÜŞÜNCE ÖZGÜRLÜĞÜNÜ SAVUNACAĞIZ'

CHP’li Tanrıkulu, AK Parti’nin Türkiye’yi artık yönetemediğini, kendi gündemini tükettiğini; bu yüzden de ‘mağduru oynadığını’ söyleyerek şöyle konuştu: “Montrö tartışmalarına İstanbul Sözleşmesi’nden imza çekilmesiyle geldik. Sonuç itibariyle TBMM tarafından kabul edilmiş bir sözleşmeden, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın tek imzasıyla geri çekildik. Meclis Başkanı Şentop ise ‘Cumhurbaşkanı isterse Montrö’den de çekilebilir’ anlamına gelen sözler söyledi. Adalet ve Kalkınma Partisi Türkiye’yi ekonomik olarak da yönetemiyor, dış politika olarak yönetemiyor. Bu yüzden ebedi mağduriyete oynuyor. Bütün siyasetçileri, bütün trol esnafları ortaya çıktı; yine Adalet ve Kalkınma Partisi’ni mağdur göstermeyi başardı. Biz bu tuzağa düşmeyeceğiz. İfade özgürlüğünü, düşünce özgürlüğünü sonuna kadar savunacağız. Darbeye, darbecilere her koşulda karşı çıkacağız ama sivil darbe yapanları da mahkûm edeceğiz.” (DUVAR)