Amerikalı iş insanı Douglas Parks, Yağlı Pehlivan Güreşleri'nde 'ağalık unvanı'nı devraldı

Yalova'da düzenlenen 114. Fevziye Köyü Muhtarlığı Yağlı Pehlivan Güreşleri finalinde İsmail Koç başpehlivan oldu. Ağalık unvanını ise Amerikalı iş insanı Douglas Parks devraldı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - 114'üncü Fevziye Köyü Muhtarlığı Yağlı Pehlivan Güreşleri Yalova'nın Altınova İlçesi Fevziye Köyü'nde düzenlendi. 500 güreşçin katıldığı tarihi güreşlerde finalde İsmail Koç, başpehlivanlık için Nedim Gürel ile mücadelesini kazanarak başpehlivan oldu. 

AĞALIK UNVANINI AMERİKALI İŞ İNSANI DEVRALDI

Tarihi güreşlerde gelecek yılın güreş ağalığını ise DowAksa Ceo’su Douglas Parks aldı. Son 7 güreşte ağalık yapan Orbay Tuna, ağalığını Parks’a teslim etti. Orbay Tuna, güreşlerin yöre halkının kaynaşması amacıyla başladığını belirterek, “Bu güreşlerin çok büyük etkisi var. Hepimiz biriz, birliğimizi ortaya koyuyor bu güreşler. Yalova’ya çok büyük bir yatırım yapmış Amerikalı bir şirketin CEO’su ile bu konuda sohbet ederken ‘Madem Çerkesler böyle burada halkla kaynaştı, bu güreşler bunlara vesile oldu, biz de buradaki halkla kaynaşmak istiyoruz. Çok büyük bir yatırım yaptık. Bu halkın bizi tanımasını, bilmesini istiyoruz. O yüzden biz de bu güreşlere destek olalım’ dediler. Bu sene ağalığı DowAksa Ceo’su Amerikalı Doaglas Park devralıyor” ifadelerini kullandı. 

Gelecek yılın güreş ağası olan Douglas Park ise 2012’den beri DowAksa’nın Yalova’da faaliyet gösterdiğini vurgulayarak, “Güreşleri çok seviyorum. Güreşlerin başlangıcını, kültürünü çok iyi öğrendim. Çerkeslerin güreşle yerel halkla nasıl kaynaştığını öğrendim. Biz de bu şekilde yerel halkla kaynaşacağız” dedi. (DHA)