Amerika'daki gişe gelirinin yüzde 30'unu Marvel filmleri oluşturdu

Marvel Sinematik Evreni, 2021 yılında Amerika’daki gişe gelirinin yüzde 30’unu oluşturdu. Yapımların, 2022 yılında da gişe gelirlerinin büyük bölümünü oluşturabileceği tahmin ediliyor.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - 2021 yılında Amerika Birleşik Devletleri’nden elde ettiği gişe gelirlerinin yüzde 30’unu Marvel filmleri oluşturdu. Yaklaşık 400 filmin vizyona girdiği 2021’de beyazperdede Marvel filmlerinin yanı sıra Ridley Scott'ın "Son Düello" ve "House of Gucci", Steven Spielberg’in "West Side Story" ve Guillermo del Toro’nun "Nightmare Alley" gibi yapımları yer aldı.

Kayıp Rıhtım'ın Slash Film'den aktardığına göre, "Shang‑Chi ve On Halka Efsanesi", "Eternals", "Black Widow", "Venom: Let There Be Carnage" ve Türkiye’de de en çok izlenen "Spider-Man: Eve Dönüş Yok" filmleri Marvel’a yaklaşık 1.35 milyar dolarlık bir kazanç sağladı. Böylece Amerika’da elde edilen toplam 4.45 milyar doların neredeyse üçte biri Marvel filmlerinin oldu.

2018 yılında "Avengers: Infinity War" ve "Black Panther" yapımları Amerika’da gişe gelirinin yüzde 18’ini oluşturmuştu. 2022 yılında da Marvel Sinematik Evreni'nin "Doctor Strange in the Multiverse of Madness", "Thor: Love and Thunder", "Black Panther: Wakanda Forever" ve Sony’nin "Morbius" filmleriyle büyük bir izleyici kitlesi toplaması bekleniyor.