Ameliyat sonrası ölen hasta davasının sanığı öldü

İstanbul Beylikdüzü'nde yaptırdığı estetik ameliyatı sonrası hayatını kaybeden Kübra Boyraz'la ilgili açılan davanın sanıklarından Erdal Doğruya kalp krizinden hayatını kaybetti.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Kübra Boyraz Solmazgül, Beylikdüzü'nde 21 Eylül 2020 yılında yaptırdığı estetik ameliyatı sonrası fenalaşarak hayatını kaybetti. Olayla ilgili açılan soruşturma kapsamında gözaltına alınan Erdal Doğruya ve doktor Öner Ö. tutuklandı.

Daha sonra Doğruya ve Öner Ö.'nün de aralarında bulunduğu dört kişi hakkında dava açıldı. Davalar sırasında sanıklar tahliye edildi. Sanıklardan Erdal Doğruya, dün geçirdiği kalp krizi nedeniyle öldü.

İKİ KERE KALP KRİZİ GEÇİRDİ

DHA'nın haberine göre, Solmazgül'ün ölümü nedeniyle açılan soruşturmanın tamamlanmasının ardından Doğruya ve Öner Ö.'nün de aralarında bulunduğu dört kişi hakkında dava açıldı. İddianamede, doktor olmadığı halde operasyonu gerçekleştiren Erdal Doğruya hakkında 'bilinçli taksirle ölüme sebebiyet vermek' suçundan 17 yıla kadar hapis cezası istenirken, Öner Ö. hakkında 'bilinçli taksirle ölüme neden olma' suçundan 12 yıla, Bülent B. ve Ömer E. hakkında da 'Sağlık Hizmetleri Temel Kanunu'na muhalefet' suçundan üç yıla kadar hapis cezaları talep edildi.

Büyükçekmece Adliyesi 13'üncü Asliye Ceza Mahkemesi'nde süren yargılamanın ileriki aşamalarında, tüm tutuklu sanıklar tahliye edildi. İzmir'in Karşıyaka ilçesinde kardeşiyle birlikte yaşayan Erdal Doğruya, bir hafta önce kalp krizi geçirdi. Ambulansla hastaneye kaldırılıp ameliyat edilen Doğruya, üç gün sonra taburcu edildi. Evinde dün sabah tekrar fenalaşan Doğru'ya, kalp krizinden hayatını kaybetti. Doğruya'nın cenazesi Yeni Günerli Mezarlığı'na toprağa verildi. (HABER MERKEZİ)