Ameliyat sırasında Zoom'dan duruşmaya katılan doktora soruşturma

ABD'de ameliyat sırasında hakkındaki duruşmaya Zoom üzerinden katılan bir doktor hakkında soruşturma başlatıldı. Yargıç, trafik cezası davasına ameliyat giysisi ve boneyle ameliyathaneden katılan doktoru görünce duruşmayı erteledi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Korona virüsü pandemisi nedeniyle duruşmaların büyük çoğunluğunun internetten gerçekleştirildiği Kaliforniya'da, Scott Green isimli estetik cerrah hakkındaki trafik cezası davasına ameliyat sırasında Zoom'dan katıldı. Green hakkında soruşturma başlatıldı.

TIBBİ CİHAZLARIN SESİ DUYULUYORDU

Sacramento Yüksek Mahkemesi'nde görülen davada, Green duruşma salonuna ameliyathaneden bağlandı. Üzerinde ameliyat giysileri vardı, arka planda ise tıbbi cihazların sesleri duyuluyordu. O sırada ameliyat edilen hasta ise görünmüyordu. Yargıcın salona gelmesinden önce Green'le bağlantıyı sağlayan kâtip, doktorun duruşma için müsait olup olmadığını sordu; "Görünüşe göre şu an ameliyathanedesiniz" dedi. Green ise "Evet şu an ameliyathanedeyim. Evet dava için müsaitim. Devam edelim" yanıtını verdi.

YARGICI BEKLERKEN AMELİYATA DEVAM ETTİ

Kâtip, ABD'nin Kaliforniya eyaletinde trafik cezası davalarının yasa gereği kamuya açık olması nedeniyle ilgili duruşmaların online olarak yayımlandığını hatırlattı; doktor ise bunun farkında olduğunu söyledi. Green'in, yargıç salona girene dek başı öne eğik şekilde ameliyata devam ettiği görüldü. 

'İKİNCİ CERRAH VAR, DURUŞMAYA ÇIKABİLİRİM'

Yargıç Gary Link ise salona gelip durumun farkına varınca hastanın iyiliği için duruşmaya devam edip etmemekte tereddüt yaşadığını söyledi. Doktor Green yanında ameliyatı kendisiyle birlikte gerçekleştiren ikinci bir cerrah daha bulunduğunu ve davanın görülebileceğini söylese de, yargıç Link mevcut koşullar altında bunun uygun olmadığı kararına vardı.

'İNSANLARI HAYATTA TUTMAK ÖNEMLİ'

Duruşmayı ertelen Link, "Sizin, bir hastanın ihtiyaçlarıyla fiilen ilgilenmek zorunda olmadığınız bir tarihe yeni bir duruşma konmasını uygun görüyorum" dedi. Doktor Green özür dileyerek ameliyatların her zaman planlandığı gibi gitmediğini söylemeye çalışsa da, sözünü kesen yargıç "İnsanların sağlıklı kalmasını, onları hayatta tutmayı istiyoruz. Bu önemli" dedi.

BASINA KONUŞMADI

Amerikan basınında geniş yer bulan haberin ardından Dr. Green'in basına konuşmadığı belirtilirken, Kaliforniya sağlık yetkilileri soruşturma başlattı. Açıklamada, 'doktorlardan hastalarına bakarken standartlara uymalarının beklendiği' belirtildi. (DIŞ HABERLER)