Amedspor'u tehdit eden '68 Ergenekon' yöneticisine ceza

Aksaray'daki '68 Ergenekon' taraftar grubu yöneticisi Erdoğan Sürücü'ye, Amedspor'u ve taraftarlarını tehdit ettiği için 10 ay hapis cezası verildi. Hükmün açıklanması geri bırakıldı.

Fotoğraf: Arşiv
Google Haberlere Abone ol

DUVAR - 68 Aksaray Belediyespor ile 17 Eylül 2023'te oynanan maç sırasında Amedspor'u ve taraftarlarını tehdit eden '68 Ergenekon' isimli taraftar grubunun yöneticisi Erdoğan Süzer'le ilgili açılan dava karara bağlandı. 

Özgürlük İçin Hukukçular Derneği’nin (ÖHD) suç duyurusu üzerine Erdoğan Sürücü hakkında “halkı kin ve düşmanlığa alenen tahrik etmek” suçundan iddianame hazırlanıp, dava açılmıştı. MA'nın haberine göre Aksaray 5. Asliye Ceza Mahkemesi'nde görülen davada Erdoğan Süzer'in avukatı Ali Oğuz Şahin, "Bu takım gittiği her yerde problem yaşayan, Türkiye'nin milli değerleri ile problemli olan bir takımdır ve her şekilde Anadolu’nun milliyetçi şehirleri tahrik eden bir takımdır. Müvekkilimizde temsilcisi olduğu taraftar grubun adına şehrimizde bu şekilde davranmamaları için uyarı mahiyetinde bir paylaşım yapmıştır” diye savunma yaptı. 

Erdoğan Süzer de milliyetçi ifadeler kullandığı savunmasında art niyetinin olmadığını ileri sürdü.  Duruşma savcısı Erdoğan Süzer'in yayınladığı mesajlarla "halkın bir kısmının bölgesel ve sosyal sınıf bakımından farklı özellikleri sahip bir kesimine diğer bir kesim aleyhine kin ve düşmanlığa alenen tahrik ettiği, kamu güvenliği açısından açık ve yakın bir tehlike ortaya çıkmasına neden olduğu, bu suretle üzerine atılı halkı kin ve düşmanlığa alenen tahrik etme suçunu işlediği"ni belirtti ve ceza verilmesi gerektiğini savundu. 
 
Mahkeme, Erdoğan Sürücü'ye önce 'halkı kin ve düşmanlığa alenen tahrik etme' suçundan 1 yıl hapis cezası verdi. Daha sonra 'iyi hal” indirimi uygulayarak bu cezayı 10 aya indirdi, ardından da hükmün açıklanmasını geriye bıraktı. Erdoğan Süzer ilerde benzer bir suç işlerse bu suçun cezasını da yatacak. 

(HABER MERKEZİ)