Amedspor’dan destek çağrısı: Maç biletleri 1 lira

Amedspor yönetimi, hafta sonu kendi sahasında oynayacakları Ankara Demirspor maçı öncesi taraftara destek çağrısında bulundu.

Google Haberlere Abone ol

DİYARBAKIR - TFF 2. Lig Beyaz grupta mücadele eden Amedspor, 23. hafta maçında Ankara Demirspor’u konuk edecek. Karşılaşma öncesi Amedspor Yönetim Kurulu, yaptığı yazılı açıklama ile taraftara destek çağrısında bulundu.
“Haydi Amedsporlu Takımını Yalnız Bırakma” başlığı ile yapılan açıklamada, “Yönetim kurulumuz, Ankara Demirspor ile Pazar günü saat 13.00’te oynayacağımız önemli maçın biletlerini 1 TL olarak belirlemiştir. Bu vesileyle başta Diyarbakırlı hemşerilerimiz olmak üzere bölgemizdeki tüm taraftarlarımızı Diyarbakır Stadyumu’nda oynayacağımız maçımıza davet ediyor, desteğe çağırıyoruz. Gelin Pazar günü Amedspor’umuzu sahiplenerek Fair Play çerçevesinde takımımıza destek olalım” ifadelerine yer verildi.
Geçen hafta Kırşehir Belediyespor ile 1-1 kalan Amedspor 30 puanla 3. sırada bulunurken, Anakara Demirspor ise 27 puanla 7. sırada bulunuyor.

BAĞIŞLAR YETERSİZ KALDI

Karşılaşma öncesi bir açıklama daha yapan Amedspor Yönetim Kurulu, geçtiğimiz günlerde düzenlenen dayanışma gecesi, mali konular ve transfer konularında takımın yaşadığı sıkıntıları gündeme getirdi.
Yönetim Kurulu imzasıyla yapılan açıklamada, şu ifadelere yer verildi: “Bilindiği üzere 12 Ocak 2022 tarihinde dayanışma gecesi düzenledik. Bu gecede Amedspor üyeleri ve destek vermek isteyen gönüllü katılımcılardan gelen bağışlar ihtiyacımızı karşılayacak bir miktara ulaşamamıştır. Elimize ulaşan miktar kulübümüzün acil ödemesi gereken sporcu maç başı ücretleri, personel maaşları ve kulübümüzün temel ihtiyaçlarına bile cevap olmamıştır. Bilinmelidir ki kulübümüzün yıllık yaklaşık gider bütçesi 16 milyon TL olup bağış ve yönetim kurulu üyelerinin desteği ile sağlanmaktadır.”

TRANSFER İÇİN PARA LAZIM

Açıklamada transferle ilgili bilgiler de yer aldı: “Camiamızın bizden beklediği devre arası transferlerinin yapılması ve transfer tahtasının açılması için gerekli olan 600 bin TL’nin (Sinan Akaydın ve Oğuzhan Öztürk’e ödenmesi gereken para) yatırılıp ayrıca ihtiyaç duyulan kale, orta saha, kenar ve santrafor mevkileri için en az 1 milyon 400 bin TL bonservis ve transfer bedeline, toplamda ise minimum 2 milyon TL’ye ihtiyaç duyulmaktadır. Kulübümüzün sezon sonuna kadarki her türlü gider kalemi (deplasman giderleri, gıda, sağlık, elektrik, su, doğal gaz, ulaşım vs.) göz önünde bulundurulduğunda belirtilen miktarın çok üzerinde bir kaynağa ihtiyaç duyulacağı aşikardır.”
Açıklamada, yönetim kurulunun ihtiyaç duyulan kaynakları yaratma adına gece gündüz çalışma yürüttüğü belirtildi. Herhangi bir sabit geliri olmayan kulübün, mevcut yönetim kurulunun kendi yarattığı kaynaklar ile Futbol A Takımı, Kadın Futbol Takımı ve Engelsiz Basketbol Takımının tüm maç başı ücret ve primlerini ödediği vurgulandı.

SÖZLER TUTULMADI, YÖNETİM HEDEF GÖSTERİLDİ

Yönetim kurulu tarafından yapılan açıklamada, “Taraftar gruplarımızın yönetici ve temsilcileri başta olmak üzere basın mensuplarının, kurum ve kuruluş temsilcilerinin ve birçok şahsiyetin huzurunda verilen birçok söz ve vaat maalesef daha sonra yerine getirilmemiştir. Verilen söz ve vaatlerin büyük oranda yerine getirilmediği gibi sosyal medya üzerinde ‘milyonlar toplandı’, ‘Toplanan paralarla neden transfer yapılmıyor’ yönünde yapılan paylaşımlarda yönetim kurulumuzun hedef gösterilmesi asla kabul edilemez bir tutumdur” denildi.
Yönetim kurulunun göreve başladığı ilk günden bugüne her platformda ‘mevcut ekonomik koşullar göz ününde bulundurularak elimizden gelenin en iyisini yapacağız’ vaadinde bulunduğu belirtilen açıklamada, “Bir ekonomik kaynak yaratılmadan asla kulübümüzü borçlandırma yönünde hareket etmeyeceğimizi vurgulamak isteriz” ifadesine yer verildi. (DUVAR)