Amedspor ve Diyarbekirspor: Sorunlarımızı çözün

Amedspor ve Diyarbekirspor, Şeyh Said Meydanı’nda yaptığı açıklamada takımlarının yaşadıkları sorunları dile getirerek çözüm bulunmasını istedi.

Google Haberlere Abone ol

 

Mahsum Kara

DİYARBAKIR - Amedspor ve Diyarbekirspor, Diyarbakır Gençlik Spor İl Müdürlüğü tarafından kendilerine bilgi vermeden Diyarbakır Stadyumu’ndaki reklam alanları, loca ve otoparkın farklı firmalara kiralamasına tepki göstermek için Şeyh Said Meydanı’nda açıklama yaptı.
 
Açıklamaya HDP Diyarbakır İl Örgü, Türkiye İşçi Partisi, KESK, İHD, TMMOB İl Koordinasyon Kurulu, Diyarbakır Tabip Odası, Amedspor ve  Diyarbekir Spor taraftarları ile kentte bulunan birçok sivil toplum örgütü katıldı.

Açıklamada, 'Sporda adalet ister memleket', 'Bu şehrin renkleri yeşil kırmızı', 'Taraftar burada dimdik ayakta', 'Statlar halkındır halkın kalacak', 'Takım var tesis yok' sloganları atılırken 'Diyarbakır’a tesis istiyoruz', 'Amatör takımlar sahipsiz', 'Spor’da adalet' pankartları açıldı.

‘TARAFTARLAR HER ZAMAN SORUN YAŞADI’

Kitle adına ortak basın açıklamasını okuyan Amedspor taraftarı Hebat Demir, her zaman sorun yaşadıklarını ifade ederek şunları dile getirdi:

“Bildiğiniz üzere iki takımımızın başkanları haftalardır özellikle stadyumun takımlarımıza tahsisi için her kapıyı çalmakta ve bu konuda mücadele etmektedirler. Bu mücadeleleri yanıtsız ve sonuçsuz bırakılmıştır. Yeni Diyarbakır Stadyumu ilk açıldığında ‘Stadyum Diyarbakır’da yapıldı ama Diyarbakır’a yapılmadı’ tespitimiz dört yılın sonunda da geçerliliğini korumaktadır. Stadyum için istenen yüksek kiralama bedelleri takımlarımızın ödeyebilecekleri tutarların üstündedir. Stadyum kirası dışında; Diyarbakır Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü’nün görevlendirdiği çok sayıda personelin ücret ödemesi, stadyum kirası gibi çok pahalı olan çim bakım giderleri, stadyumda kullanılan elektrik için harcanan jeneratör yakıtı bedeli, yenilenmemesine rağmen kırılan koltuklar için her hafta alınan fahiş tutarlar da eklenince stadyumun kullanılmasına imkân bırakılmamaktadır.”

‘KULÜP TESİSİ YOK’

Amatör spor kulüplerinin herhangi bir spor tesisinin bulunmadığını belirten Demir şunları söyledi: “Bırakın amatör spor kulüplerini profesyonel takımımız olan Diyarbekirspor bile kapı kapı dolaşmasına rağmen konaklayıp idman yapabileceği bir tesis bulamamış ve bu sebeple takımı başka şehre taşıma kararı almıştır. Şehrimizin nüfusuna göre sahip olduğu spor tesisi sayısında çok geride kalmıştır.
Şehrimizde sporu sevdirme ve sporcu yetiştirme amacıyla kurulan yüzlerce amatör kulüp perişan haldedir. Sahip olduğumuz amatör kulüplerin yarısı imkânsızlıklar sebebiyle liglere katılamamaktadırlar. Konaklayacakları tesislerin olmamasının yanı sıra idman yapacakları saha bulmakta güçlük çekmektedirler. Takımlarımız spor malzemeleri ve ulaşım giderlerini bile karşılayamamaktadırlar. Amedspor altyapısına tahsis edilmiş bir otobüsün durdurularak çocukların araçtan indirildiğine şahit olduk. Tüm altyapıların amatör sayıldığı da bilinmelidir.”

‘ÇÖZÜM İSTİYORUZ’

Tek amaçlarının kentte bulunan taraftarlar için tesis kurmak olduğunu ifade eden Diyarbekirspor Başkanı Ferhat İlhanlı, “Bu sorunlar hep vardı. Ama maalesef bu sorunları dile getirdiğimizde muhatap olabileceğimiz kimseyi bulamadık. Tek isteğimiz bu sorunlara çözüm bulunmasıdır” dedi.

Amedspor Başkanı Selahattin Yıldırım takımlarının sahipsiz bırakılmaya çalıştırıldığına dikkat çekti. Yıldırım, “Takımlarımızın yaşadığı sorunları dile getiriyoruz ve getirmeye devam edeceğiz. Sorunlarımızı çözün” dedi.

Son olarak söz alan Amatör Spor Kulüpleri Federasyon Başkanı Remzi Dayan ise şunları kaydetti: “Amatör kulüplerimize yardım ve destek verilmesinin istiyoruz.”

Yapılan konuşmaların ardından alkışlar eşliğinde oturma eylemi gerçekleştirildi. (DUVAR)